2011. május 4., szerda

Tigris

Sziasztok!

       Körülbelül fél évvel ezelőtt berendeztem két akváriumot talajszűrővel és Akadama talajjal.
Ezt a két akváriumot lágyvizes garnéláknak szántam.Eredetileg Bumble bee és Tigris garnélákat szerettem volna ebből lett Caridina Tumida (New bee) a másik akvárium pedig üresen járt körülbelül fél évig.


  
       Tegnap végre megtelt a másik akvárium is, Caridina cf. cantonensis Tiger került bele.Általában a garnéláim vizét igyekszem úgy beállítani a fogadásukra, hogy hasonló paraméterek legyenek mint ahonnan jöttek.Ezért az interneten található adatoktól eltérő vizparaméterek közt tartom őket, de mindenképp érdemesnek tartom ezt a módszert.Az akváriumuk jelen pillanatban elég silány, egy kisebb Microsorium pteropus, egy Gömbalga és egy kis Monosolenium tenerum van azakváriumban.
Egy ideig ez így fog maradni, mert egy kisebb átalakítást szeretnék ezközölni, miszerint a szobámból leköltöztetném az akváriumaimat a pincébe.Így több akváriumra lenne lehetőségem, és a nyári víz túlhevüléstől se kell tartanom.Ezt a költözést már el kellett volna kezdenem, de a vizsgaidőszak közeledtével egyre kevesebb időm lesz de igyekszem megcsinálni.Reálisan nézve nem leszek meg vele a nyári meleg előtt.

Néhány kép ma reggel a garnélákról.

Első etetés:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése